Svetovanja in izobraževanja z pomočjo psihoanalize

Pozitivna naravnanost

Pozitivna naravnanost na delovnem mestu ima nesporne poslovne koristi. Zmanjšuje stres zaposlenih, izboljšuje odnose med njimi in tako povečuje produktivnost. Izboljšanje kulture podjetja skozi pozitivno naravnanost se je zato iz mehkega kadrovskega koncepta razvilo v eno glavnih prednosti v razvoju in konkurenčnosti podjetja.

Pozitivna kultura je nova valuta pri ohranjanju talentov, saj zaposlenim na delovnem mestu več pomeni dobro vzdušje kot plačilo za opravljeno delo. To je logično, če pomislimo koliko časa preživimo na delovnem mestu. Ta čas, če ga želimo čim bolj smiselno in produktivno uporabiti, ne sme biti toksičen.

Delavnica pomaga vašim zaposlenim ozavestili učinke pozitivizma na podjetje, skozi delovanje psihe se boste naučili zakaj smo negativni oz. kje je njen izvor, kako je pozitivnost kdaj lahko lažna in škodljiva ter kako se temu izogniti. Spoznali boste veliko primerov kako obrniti negativnost v pozitivnost in kako zgraditi pozitivno kulturo v podjetju.

Naš pristop

Pozitivna naravnanost je s vidika uprave ena najbolj zaželenih potez zaposlenih. Aktualnost te tematike je hkrati tudi problematična, ker od zaposlenih zahteva da jo prakticirajo, se pa ob tem zanika njihovo čustveno plat, kar povzroči psihični konflikt.

Tovrstni konflikti za nas pomenijo težave, ker jih človek zgolj mentalno ne uspe integrirati. Gre za dolgotrajno spremembo psihe, karakterja, celotne naravnanosti, ki izhaja iz nezavednega, ne pa iz volje, razuma in izbire, kot to problematiko mnogi želijo nasloviti.

Mi se bomo spremembe lotili s celotnim programom, zato lahko upamo na premik in aktivacijo v nezavednem, kar naj bi prineslo željen rezultat.

Vsebina storitve:

1. NARAVNANOST

Učinki negativne miselnosti na delovno mesto

2. UČINKI.

Učinki negativne miselnosti na delovno mesto

3. EVOLUCIJA

Kako in zakaj nastanejo negativni občutki

4. STIKALA

Kako poiskati negativna stikala in jih uravnati?

5. VZORCI

Kakšne vzorce razmišljanja in čustvovanja smo prevzeli

6. NEGATIVEN TIP

Kakšne vzorce razmišljanja in čustvovanja smo prevzeli

7. PREKLOP

Uakaj je preklop v poztivnost težak in kako se tega lotimo?

8. NASILJE

Kdaj in kako je pozitivzem lahko nasilen?

9. POZITIVNOST

Kako biti in ostati pozitivni?