Uspešno vodenje

V današnjem negotovem svetu je kakovost voditeljstva in vodstvo pomembno bolj kot kadarkoli prej.

Skozi svojo miselnost, odnos in vedenje vodje ustvarjajo organizacijsko klimo, ki bodisi omogoči ali ovira angažiranje zaposlenih, njihovo dobro počutje in nenazadnje tudi uspešnost.

 

Vedno bolj se vsi zavedamo, da je čustvena inteligenca ključ za sprostitev vodstvenega potenciala. Naš pristop k razvoju vodstva se osredotoča na globoko raven miselnosti in čustev.

S tem ne ozaveščamo le prednosti posameznika, ampak tudi njegove blokade, ki obstajajo na globji ravni. Na tak način udeležencem pomagamo razumeti klimo, ki jo ustvarjajo vodje v skupinah in v organizacijah.

Program zajema:

  • GRADITEV IDENTITETE VODJE

- ki mora biti visoko čustveno inteligenten in zgraditi zdravo samozavest. Tak vodja dobro obvladuje svoja čustva in stres, ter ne kloni pod vplivom okolice.

 

  • ZNANJE O SOCIALNIH VEŠČINAH VODJE

- zato da lahko ozavesti svojo neverbalno komunikacijo in jo smiselno prilagodi svoji vlogi, znati mora asertivno nastopati, kar pomeni, da obvladuje napredne komunikacijske veščine in tehnike, je toleranten in dober poslušalec.

 

  • VODENJE V GLOBJEM POMENU BESEDE

- s poznavanjem področij vodenja, delegiranjem, planiranjem, razvojem in nalogami. Vodja mora biti mentor povratne informacije ter izvrstno upravljati s časom.

 

  • OBVLADOVANJE KONFLIKTOV

- teh se dober vodja loti najprej z znanjem o različnih tipih ljudi, z oblikovanjem dobrega tima in gradnjo sodelovanja namesto manipuliranja. Uspešen vodja prenaša znanje na vseh nivojih ter je zgled zaupanja, spoštovanja, odgovornosti in lojalnosti organizaciji.

Več o tem, kaj si želite in kaj bi potrebovali, mi lahko poveste tudi osebno, na krajšem sestanku ali po telefonu.

KONTAKT

E-novice

Prijavite se in poslali vam bomo brezplačen posnetek vodene sprostitve
S prijavo soglašam, da se posredovani podatki uporabijo za namene poslovne komunikacije. Več o politiki zasebnosti.

Zadnja objava na blogu

09.04.2022
Razlike med psihoterapevtom, psihiatrom, psihologom in caochem

Večkrat dobim vprašanje o tem kakšna je razlika med psihoterapevtom, psihiatrom in psihologom. Dobro je vedeti razlike med njimi, da vemo, kdaj se obrniti na koga od njih.

Mnogo ljudi ne ve, da so to tri popolnoma različna polja stroke znotraj poznavanja in ravnanja človeško  psiho. Ker je coaching v zadnjih 10 letih postal eden prepoznavnih načinov upravljanja z ljudmi, ga v primernem kontekstu umeščam v ta zapis.

Sledite nam

Beyondmind socialna omrežja