O meni

Sem svetovalka, specializirana za področje transformacije vodij in organizacij na področju izobraževanja in razvoja zaposlenih.

S svojstvenim načinom organizacijam in posameznikom pomagam razvijati veščine socialne in čustvene inteligence za graditev dobrih odnosov na delovnem mestu. Udeležence predavanj, delavnic in individualnih srečanj skušam ozavestiti glede nezavednih mentalnih in čustvenih vzorcev in jih naučiti, kako skozi pristope psihoanalize in ostalih dopolnjujočih sodobnih metodologij doseči potencial voditeljstva, visoke kulturne klime organizacije in zadovoljstva zaposlenih.

Po izobrazbi sem univ. dipl. pravnica in specializantka psihoanalitične psihoterapije. Sem direktorica Zavoda za izobraževanje in svetovanje Beyondmind. Več kot 10 let svetujem in izobražujem vodilne kadre in njihove zaposlene na področju čustvene inteligence na delovnem mestu.

 

Nisem tipična svetovalka. Sem specializantka psihoterapije, ki deluje v kapitalističnem svetu.

To je kar precejšen izziv.

Imam strokovno znanje o tem kako deluje človeška psiha in poznam vsa PRAVA orodja za njeno spremembo. Cenim pristen in »staromoden« človeški stik, gradim na strokovni perspektivi dela z ljudmi in v vse tkem empatijo. Zato, ker verjamem, da premika svet in zato, ker jo vi vsak dan bolj iščete.

 

 

Izobrazba

 

Univerza v Mariboru, Pravna fakulteta;  Univerzitetna diplomirana pravnica

SFU Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani; Specializantka psihoanalitične psihoterapije

 

Dodatna usposabljanja:

Transformational Magic Pty Ltd, Australia;  Master RPT Practitioner

Ashok Tree Community Center, Yoga Aliance; Prana Kriya Yoga Teacher

NEKAJ REFERENC:

Kuhne&Nagel d.o.o., Sij Acroni d.o.o., Krka d.d., Medex d.o.o., Gorenje Group, Iskratel d.o.o., Marmor Hotavlje d.o.o., Helios d.o.o., Univerza v Ljubljani, Continental Adria pnevmatike d.o.o., Gospodarska zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, Razvojni center Novo mesto, Občina Krško, Genis d.o.o., Artemisa d.o.o., Ljudska univerza Kranj, ...

Članki v revijah Direktor, Zarja Jana,...

 

O MENI SO POVEDALI:

 

Delavnica je več kot le ogledalo svojega ravnanja

»Delavnica Alenke pripomore k samozavedanju, je več kot refleksija oziroma ogledalo svojega ravnanja. Je zavedanje in pomoč pri premagovanju ovir, tako v osebnem, kot v profesionalnem življenju. Daleč od poplave komercialnih pristopov k osebni rasti, je osebna rast sama. Z njeno pomočjo lahko človek postane boljši, vse to pa pripomore k boljši samopodobi in lažjemu premagovanju življenjskih ovir.«

Karmen Romih, direktorica doma Viharnik

 

Delavnice v organizaciji zavoda Beyondmind sem se udeležila že drugič in sem enako kot prvič navdušena nad izvedbo. Alenka je odlična predavateljica, ki ima veliko posluha in tudi zna svetovati. Skozi izvedbo se je izredno potrudila približati posamezniku ter s konkretnimi nasveti in vajami pokazala, kako smo lahko še boljši pri svojem delu in komunikaciji. Predvsem pa zna postaviti ogledalo. Vsekakor bi se ponovno udeležila tovrstnih delavnic in usposabljanj in priporočam prav vsem, ki bi radi naredili kaj več v smislu svoje čustvene inteligence in boljših odnosov ter razumevanja."

Lejla Gušmirović, direktorica prodaje v podjetju Agenda d.o.o.

 

"Najprej moraš sprejeti sebe in se imeti rad!"

Že ob prvem stiku in pogovoru z Alenko sem globoko v sebi vedela, da je to zame priložnost, da resnično povem svoje mnenje in pojasnim svoje počutje. Takrat sem bila namreč popolnoma na tleh.

Danes se sprejemam takšno kot sem, ker z mano ni nič narobe! Sem samozavestna, nasmejana in zaupam sebi in svojim odločitvam. Povem svoje mnenje in stojim za svojimi stališči. Ne obremenjujem se z drugimi in njihovim mnenjem. S tem se je izboljšalo tudi moje delo socialne delavke, ki ga z veseljem opravljam.

Anice Vreže, socialna delavka

 

Izjave udeležencev delavnice čustvene inteligence v podjetju Krka d.d.

* Delavnica mi je pokazala pot do osvoboditve pred samim seboj. Upam, da se še srečamo.

* Super in zelo uporabna delavnica, ki da človeku misliti. Zelo prijazna in topla predavateljica. Vse pohvale in upam, da se še srečamo.

* Hvaležna sem za priložnost biti na taki delavnici. Z vašim pristopom so kompleksne in težke teme dobile pojasnilo in konkretne možnosti za reševanje.

* V 20.letih delovne dobe in ob ogromnem številu izobraževanj lahko mirno rečem, da je bila to najboljša delavnica. Unikatna, strokovna, interaktivna, poglobljena, izvrstna!

 

Izjave udeležencev delavnice obvladovanja stresa podjetja Iskratel d.o.o.

* Učim se, kako je pomembno, da se znamo ozavestiti in spremljati naše občutke ter se z dihanjem umiriti.

* V današnjem ponorelem času se je potrebno bolj posvetiti samemu sebi. Tečaj je odličen opomnik na to.

* Tečaj mi pomaga pri delu. Sem bolj umirjen, bolj razumem svoje in tuje reakcije, znam se umiriti.

* Vsakič sproti se mi uspe sprostiti, ker tečaj poteka dlje časa je posledično učinek boljši, ker me vsakič sporoti opominja na napake in mi ponuja nasvete, kako si pomagati v danih situacijah.

* Tečaj ponuja pomembne veščine  v tem času.

* Alenka je izredno podkovana. Ima ogromno znanja in izkušenj. Zna nam predstaviti tehnike tako, da jih razumemo in uporabimo tudi, ko je ni z nami.

 

E-novice

Prijavite se in poslali vam bomo brezplačen posnetek vodene sprostitve
S prijavo soglašam, da se posredovani podatki uporabijo za namene poslovne komunikacije. Več o politiki zasebnosti.

Zadnja objava na blogu

07.04.2021
Samota med izolacijo

Naši odzivi na trenutke samote so različni, na osameljenost pa prazaprav ne. Za nekatere obdobje samote prinese globok občutek osamljenosti, nekaterim pa odleže, da so lahko za nekaj časa sami s sabo, vendar taki osamljenosti ne čutijo.

Osamljenost ne pomeni uživati v samoti, ampak je globok občutek praznine, izolacije, zapuščenosti, nepripadnosti, .. Ljudi v takih občutkih puščati same je nečloveško. 

Sledite nam

Beyondmind socialna omrežja